Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس نتایج یک پژوهش مهم یک تیم تحقیقاتی دانشگاه تبریز در محیط زیست منطقه سردشت آذربایجان غربی هیچ نشانه‌ای از وجود ترکیبات بمب‌های شیمیایی در محصولات کشاورزی این منطقه یافت نشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس نتایج یک پژوهش مهم یک تیم تحقیقاتی دانشگاه تبریز در محیط زیست منطقه سردشت آذربایجان غربی هیچ نشانه‌ای از وجود ترکیبات بمب‌های شیمیایی در محصولات کشاورزی این منطقه یافت نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروی هوایی رژیم صدام هفتم تیر ماه ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه‌ی پرازدحام شهر سردشت از توابع استان آذربایجان غربی و یکی از روستا‌های اطراف را مورد بمباران هوایی قرار داد که در در این حمله وحشیانه، ۱۱۰ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید شده و ۸۰۰۰ تن دیگر نیز در معرض گاز‌های سمی قرار گرفتند و مسموم شدند که به عنوان جانباز شیمیایی هنوز تحت درمان هستند.

علاوه بر ابعاد فاجعه انسانی این حادثه، گسترش مواد شیمیایی در محیط زیست منطقه جزء مسائلی بوده است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، بدین منظور تیم تحقیقاتی دانشگاه تبریز به سرپرستی دکتر عبدالرضا واعظی، دانشیار گروه علوم زمین، طی دو سال یک پژوهش کاربردی بر روی بررسی ماندگاری این مواد شیمیایی در محیط زیست منطقه انجام داده اند.

بر اساس این گزارش، در این پژوهش، چهار بخش مختلف محیط زیست شامل آب سطحی، آب زیرزمینی، خاک و مواد گیاهی بومی از محل اصابت بمب‌ها جمع آوری و مورد آزمایش قرار گرفت و از روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی برای تجزیه نمونه‌ها استفاده شد.

براساس نتایج آنی پژوهش هیچ اثری از ترکیبات مرتبط با عوامل بمب‌های شیمیایی در نمونه‌های خاک و آب تشخیص داده نشد. با این حال، مقادیر کمی از محصولات حاصل از تجزیه عوامل تاول زا مانند گاز خردل و لوئیزیت در نمونه چوب جمع آوری شده از خانه‌ای که مورد حمله شیمیایی قرار گرفته بود و همچنین در نمونه‌های جو (مخلوط ساقه و ریشه) جمع آوری شده از زمین‌های کشاورزی یافت شد که نشان دهنده مواجهه کم و مزمن افراد و محیط با این مواد است.

این مطالعه علاوه بر اینکه یک کار پژوهشی با ارزش برای دانشگاه تبریز محسوب می‌شود، از نظر کاربردی نیز بخشی از نگرانی‌های جوامع محلی را مرتفع کرد. از جمله اینکه آسیبی که به صنعت توریسم منطقه بعد از این حادثه وارد شده بود می‌تواند با انتشار عمومی نتایج این پژوهش رفع شود.

همچنین بر اساس یافته‌های این پژوهش و با آنالیز دو محصول کشاورزی مهم منطقه یعنی انگور سیاه و سماق هیچ نشانه‌ای از وجود ترکیبات بمب‌های شیمیایی یافت نشد. در حالی که این دو محصول که سالهاست با پیش فرض اینکه منطقه سردشت آلوده به مواد شیمیایی است بازار‌های ملی و محلی خود را از دست داده است.

یادآورمی‌شود؛ این پژوهش که با هدایت و هماهنگی دفتر خلع سلاح وزارت امورخارجه صورت گرفت، یافته‌های با ارزشی داشت و اخیراً در یک مجله معتبر به چاپ رسید

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه تبریز وزارت علوم وزارت امور خارجه بمب های شیمیایی محیط زیست منطقه دانشگاه تبریز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۸۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد

به گزارش همشهری آنلاین، در ویدئوی زیر، آتش گرفتن یک باتری را می‌توانید مشاهده فرمایید. آتشی که می‌تواند یک جنگل سرسبز را به ویرانه‌ای سوخته تبدیل کند.

بیشتر بخوانید:

در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟ کد خبر 849391 برچسب‌ها باتری آتشفشان محیط زیست جنگل محیط زیست جهان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • محمود احمدی نژاد دوباره عازم خارج از کشور شد | علت چیست؟ +تصاویر
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • مرور یک تجاوز شیمیایی