Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-08@00:50:04 GMT

آخرین گلوله شیمیایی عراق کجای ایران نشست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۰۶۹۲

صراط: سردار محمدباقر نیکخواه بهرامی که در دوران دفاع مقدس به مدت چند سال مسئول تبلیغات جبهه و جنگ «قرارگاه کربلا» و از سال ۶۴ به بعد نیز فرمانده جنگ‌های نوین قرارگاه خاتم الانبیا (ص) بوده است در گفتگو با ایسنا با اشاره به آخرین حمله شیمیایی عراق به مناطق غیرنظامی ایران می‌گوید: از ساعت ۳:۴۵ بامداد ۱۱ مرداد ۱۳۶۷ هواپیما‌ها و بالگرد‌های ارتش عراق با بمب‌های حامل عوامل شیمیایی اعصاب، خردل و سیانور روستای بزرگ «شیخ عثمان» از توابع شهر اشنویه (آذربایجان‌غربی) را هدف حملات وحشیانه خود قرار دادند که به دلیل غافلگیری مردم در شب و همچنین ادامه حملات در روز بعد، روستاییان متحمل ضایعات فراوانی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایسنا، در این فاجعه و جنایت جنگی ۵۱ تن شهید و ۲۸۰۰ تن مصدوم شدند که بیشتر قربانیان کودکان، زنان و سالخوردگان بودند. حملات شیمیایی عراق به این روستا در روز بعد (۱۲ مرداد) نیز ۳۸ شهید و ۱۵۰ مصدوم برجای گذاشت. ارتش عراق در این روز جنوب غربی ارومیه را هم آماج حملات شیمیایی قرار داد که بر اثر آن ده‌ها نفر قربانی شدند.

حمله شیمیایی عراق به روستای «شیخ عثمان» آخرین حمله به مناطق غیرنظامی و شهروندان ایران بود، اما حملات مداوم به غیرنظامیان «کرد» مظلوم عراق همچنان ادامه داشت. عراق در روز ۱۵ مرداد ۱۳۶۷ قطع‌نامه ۵۹۸ را پذیرفت. با این حال، در سوم شهریور ۱۳۶۷ ارتش این کشور شهر «زاخو» و روستا‌های اطراف آن واقع در کردستان عراق را با ده‌ها فروند هواپیما، هدف بمب‌های و راکت‌های شیمیایی حامل عوامل سیانور و اعصاب قرار داد که بر اثر آن ۴۱ تن شهید و ۵۰۰ تن مصدوم شدند. همچنین در این روز، آخرین بمب شیمیایی ارتش عراق در اطراف هویزه و آخرین گلوله آن نیز بین منطقه جفیر و پادگان حمید بر زمین نشست.

به ظاهر این آخرین باری بود که عراق از سلاح‌های ممنوعه کشتار جمعی استفاده می‌کرد، اما آثار جنایات شیمیایی حکومت بعث عراق به رغم پایان حملات، سالیان درازی است که دامن‌گیر قربانیان و فرزندان آن‌ها (به دلیل آثار مخرب مواد شیمیایی بر ژنتیک) و محیط زیست شده است، چنان که هر روز شاهد زندگی دشوار و بعضا شهادت مصدومان و تخریب محیط زیست هستیم یا خبر‌هایی آن به گوش‌مان می‌رسد.

به گزارش ایسنا، سردار محمدباقر نیکخواه بهرامی به عنوان پژوهشگر سلاح‌های شیمیایی و نویسنده دفاع‌مقدس هم کتاب‌هایی همچون «جنایت جنگی» و «ماشین روحیه» را به چاپ رسانده است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: حمله شیمیایی عراق جنگ تحمیلی صراط شیمیایی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۰۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش رژیم صهیونیستی نقاط مختلف غزه را هدف قرار داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهاب نیوز، ارتش رژیم صهیونیستی به حملات هوایی و توپخانه‌ای خود به نقاط مختلف نوار غزه ادامه می‌دهد.

در شمال نوار غزه، توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی اطراف مسجد «الفضیله» در شرق شهرک الزیتون واقع در شرق شهر غزه را هدف قرار داد.

بالگردهای «آپاچی» ارتش رژیم صهیونیستی نیز جنوب دو شهرک «تل الهوا» و «الزیتون» در جنوب شهر غزه را گلوله‌باران کردند.

در مرکز نوار غزه اردوگاه «النصیرات» هدف حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت، جنگنده‌های ارتش این رژیم اردوگاه «المغازی» را هدف گرفتند و یک زمین زراعی در پشت مسجد «الاستقامه» در اردوگاه المغازی هم مورد حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت.

در جنوب نوار غزه حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خانه‌ای در شرق رفح زخمی‌شدن ۶ فلسطینی را در پی داشت. علاوه بر این منطقه‌های شرقی شهر رفح، شهرک «الصبره» و یک زمینی کشاورزی در اطراف گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه نیز هدف حمله‌های هوایی ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت.

کمی پیش‌تر نیز وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که از آغاز حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون ۳۴ هزار و ۶۸۳ نفر به شهادت رسیده و ۷۸ هزار و ۱۸ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه بیش از ۸۰۰۰ نفر همچنان مفقود و زیر آوار هستند و گروه‌های امدادی به دلیل کمبود امکانات و تداوم جنگ توانایی دسترسی به آنها را ندارند.

بیش از ۷۲ درصد از قربانیان حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

کد خبر 6097501

دیگر خبرها

  • حریق گسترده در رفح در پی حملات اسرائیل
  • آتش سوزی گسترده در رفح در پی حملات ارتش رژیم صهیونیستی+ فیلم
  • بمباران شدید رفح+فیلم
  • فیلم | تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به رفح در جنوب غزه
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • حملات توپخانه‌ای ارتش عربستان به سوی شهروندان یمنی | ۱۰ یمنی زخمی‌ شدند
  • زخمی‌ شدن ۱۰ یمنی در حملات ساعات گذشته ارتش عربستان
  • ارتش رژیم صهیونیستی نقاط مختلف غزه را هدف قرار داد
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • مرور یک تجاوز شیمیایی