Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@05:54:48 GMT

بمب شیمیایی زباله‌ها؛ بیخ گوش استان‌های شمالی

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۷۱۷۶۰

بمب شیمیایی زباله‌ها؛ بیخ گوش استان‌های شمالی

مدل موجود بازیافت و دفع زباله‌ها در شهرهای مازندران نه تنها به قیمت نابودی جنگل و دریا است بلکه در کنار آسیب به سلامت جسمی و روحی صدمات جبران‌ناپذیری در صنعت توریست و گردشگری دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، مازندران استانی است که سرانه تولید زباله‌های آن نسبت به ما بقی استان های کشور به جهت توریست پذیری آن بیشتر است و از اینرو با گذشت یک ده فعالیت در مسیر ایجاد کارخانه های زباله سوز و تفکیک زباله‌ها از مبدا همچنان کلاف سردگم زباله استان مازندران معظلی است که بجهت ضعف مدیریت پسماند و زباله بی نتیجه مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دپوی غیر اصولی زباله، آلودگی گسترده خطرناک و غیر قابل جبرانی را برای محیط و منابع آب شرب و کشاورزی به دنبال دارد اما با این حال، بهره برداری نادرست سبب شده است تا ۳۰۰۰ تن زباله روزانه بجای دپو در مکان های بهداشتی و قانونی خود در اطراف رودخانه‌ها، کنار دریا و یا حتی در عمق جنگل رها می شوند.

دیگر فرقی برای خدمات شهری استان مازندران نمی کند که کنار ساحل باشد یا در دل جنگل های بکر، نمونه قابل ذکر فراوان و مصداق های بارز آن در سطح استان زیاد است و جای نا امیدی است که در اکثر شهرهای استان مازندران محل دپوی موقت مدرن و مناسب وجود ندارد چرا که هنوز خطری که زباله برای محیط زیست ایجاد میکند و تهدیدی که برای سلامت شهروندان دارد احساس نمی شود.

از اینرو هنوز مدیریت پسماند به اولویت برنامه ها تبدیل نشده است جمع‌آوری زباله به صورت سنتی، تجمع زیاد زباله در حاشیه جاده‌ها و خطر افزایش احتمال ورود شیرآبه به اراضی کشاورزی خطر ورود الودگی رودخانه‌ها به دریا، نابودی آبزیان همه و همه ماحصل دپوی، غیر بهداشتی خواه با روش‌های سنتی و قدیمی است.

ادامه این مدل بازیافت ودفع زباله‌ها از شهرها نه تنها به قیمیت نابودی جنگل و دریا است بلکه در کنار آسیب به سلامت جسمی و روحی صدمات جبران ناپذیری در صنعت توریست و گردشگری خواهد داشت.

باید اعلام داریم که متاسفانه از خاک پوششی استفاده نمی شود و مکان‌های فعلی، غالبا معیارهای مناسب انتخاب یک زمین دفن زباله را ندارند.

پسماندها در ۲۷ نقطه مازندران وجود دارند، شیرابه‌های آن در رودخانه‌ها سرازیر می‌شود خساراتی که با ورود به چشمه های زیر زمینی مستقیم به سلامت شهروندان آسیب خواهند رساند هم با توجه به اینکه حیوانات اهلی از همین آب‌ها استفاده می‌کنند تبعا سلامت آن ها هم به خطر می افتد.

مجموعه اقداماتی که از صدر تا انتها خواندید بخشی از اقدامات صورت گرفته و نگرفته در حوزه زباله و پسماندهای آن در استان مازندران است، اقداماتی که قانون آن را بر نمی تابد و مخالف صریح مفاد قانونی به حساب می آید چرا که بر اساس ماده ۱۹۳ قانون برنامه پنجم توسعه، تا پایان سال چهارم اجرای این برنامه یعنی سال ۹۴ دفن پسماند در شهرهای ساحلی و شمالی با جمعیت بیش از۲۰۰ هزار نفر باید ممنوع می‌شد.

اما شاهد آنیم که روزانه میلیاردها تومان هزینه جمع آوری و دفن زباله در اطراف شهرها می شود موضوعی که باعث شد تا حتی نماینده بابلسر در مجلس با اشاره به دفن و رهاسازی غیر اصولی و غیر بهداشتی ۹۰درصد از زباله های استان مازندران از خطری جدی و حساس به عنوان خطر نسل‌ کشی در استان‌های شمالی هشدار دهد و خواستار برگزاری نشست مشترک وزیر کشور، رئیس سازمان محیط زیست، وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و مجمع نمایندگان شمال کشور برای چاره اندیشی در این باره شود.

هر چند این اقدام در صورت تحقق آن، گامی در مسیر توجه به معضل زباله و پسماندهای آن می تواند باشد و اقدامات مسئولان استان همچون تاسیس کارخانه های زباله سوز و طرح تفکیک زباله و اقداماتی همچون آهک‌پاشی، دیوارکشی، جمع آوری شیرابه‌ها کمکی در مسیر کاهش این خطرات و آسیب های خواهد کرد.

اما فراموش نکنیم که مشکل زباله آنقدر جدی است که با نشست و طرح های ابلاغی و دستورالعمل ها حل نخواهد شد و باید در سیاست‌گذاری کلان و بودجه های اختصاصی به عنوان خطری بزرگ که تهدید کننده سلامت جامعه می شود به این موضوع رسیدگی شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۱۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد

فردین علیزاده، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه بازیافت پسماندهی خطرناک صنعتی و مستقر در پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره خطوط تولید «باتری‌های لیتیومی» گفت: ایده تولید باتری‌های لیتیومی، به‎عنوان یک محصول بازیافتی، از جایی آغاز شکل گرفت که بازیافت لیتیوم به‌عنوان یک فلز خطرناک برای محیط‌زیست، مسئله حیاتی تلقی شد.

وی در همین راستا افزود: لیتیوم داراری فلزاتی سنگینی از جمله کُبالت و نیکل است که پسماند آن برای طبیعت، بسیار خطرناک بوده و به یک روش اصولی برای بازیافت نیازمند است.

علیزاده درباره ابداع شیوه نوین بازیافت فلز لیتیوم توسط متخصصان این شرکت دانش‌بنیان توضیح داد: تکنولوژی مورد استفاده توسط تیم متخصصان که در نهایت لیتیوم را به باتری، تبدیل می‌کند، هیچ‌گونه پساب مضر و خطرناکی برای طبیعت ندارد.

این فناورحوزه مواد شیمیایی به فناوری‌های به‌کار گرفته‌شده در فرآیند تولیدباتری‌های لیتیومی اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که مواد شیمیایی اساس کار یک چرخه تولید قرار می‌گیرند، نمی‌توان گفت از یک فناوری خاصی استفاده کرده‌ایم.

وی افزود: در فرآیند تولید باتری‌های لیتیومی، عوامل موثری مانند دما، زمان و مواد شیمیایی گوناگون، تاثیرگذار هستند که تعیین فرمول تولید و نحوه چگونگی به‌کارگیری آنها، توسط کارفرما تعیین می‎شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درخصوص کاربرد باتری‌های لیتیومی در صنایع گوناگون اضافه کرد: این باتری‌های لیتیومی، برای صنایع تولید اسباب‌بازی، خودرو‌های الکترونیکی و تولید گوشی موبایل و به‌طورکلی هر صنعت یا چرخه تولیدی که نیاز به باتری دارد، می‌توان از باتری‌های لیتیومی بازیافتی استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزودنی های بتن
  • تخلیه دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری بجنورد
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • هشدار زرد هواشناسی در پی فعالیت سامانه بارشی در کشور
  • رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟
  • آمادگی مازندران برای برگزاری الکترونیکی دور دوم انتخابات
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران